Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 703
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12498
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 703
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12498
Składniki
Margaryne gotujemy z cukrem, mlekiem i kakao. Chwilę gotujemy po czym odstawiamy aż do wystudzenia. Następnie mieszając dodajemy po jednym żółtku, i na zmianę z mąką(z proszkiem do pieczenia) ubitą z białek pianą. Na sam koniec dodajemy utartą na tarle czekolade i mieszamy delikatnie łyżką. Ciato wkłądamy do nagrzanego piekarnika(180 *C) na 45 minut. Ciasto po wystudzeniu możemy go polać czekoladową polewą.