Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Margaryne gotujemy z cukrem, mlekiem i kakao. Chwilę gotujemy po czym odstawiamy aż do wystudzenia. Następnie mieszając dodajemy po jednym żółtku, i na zmianę z mąką(z proszkiem do pieczenia) ubitą z białek pianą. Na sam koniec dodajemy utartą na tarle czekolade i mieszamy delikatnie łyżką. Ciato wkłądamy do nagrzanego piekarnika(180 *C) na 45 minut. Ciasto po wystudzeniu możemy go polać czekoladową polewą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Ludojat 03 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Mam ochotę na to ciasto ale nic nie pisze do jakiej formy ma to być,czy do okrągłej czy do prostokątnej i o jakich wymiarach?0 Kto głosował? | Odpowiedz