Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414617
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414617
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
Margaryne gotujemy z cukrem, mlekiem i kakao. Chwilę gotujemy po czym odstawiamy aż do wystudzenia. Następnie mieszając dodajemy po jednym żółtku, i na zmianę z mąką(z proszkiem do pieczenia) ubitą z białek pianą. Na sam koniec dodajemy utartą na tarle czekolade i mieszamy delikatnie łyżką. Ciato wkłądamy do nagrzanego piekarnika(180 *C) na 45 minut. Ciasto po wystudzeniu możemy go polać czekoladową polewą.