Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest prawie bez mąki, dla smakoszy prawdziwej czekolady, rozpływa sie w ustach, delikatne i suptelne w swoim smaku, łatwe i szybkie do zrobienia...naprawde polecam !
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5299
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 302
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13387
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5299
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 302
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13387
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Składniki
przygotuj forme okrągła 25-26cm, posmaruj masłem , obsyp mąką
W garnku roztopic masło z czekolada, dodac kakako, dobrze wymieszac.
Zóltka ubić na puszystą mase z połową cukru. Białak ubic na sztywno z sola, osypując potem resztę cukru.
Do ciepłej czekolady wlać ubite żółtka, dodac mąkę, proszek do pieczenia, brandy, ewentualnie dodatki. Dobrze wymieszac ( ja mieszałam tzw rózga). Potem dodac ubite białka i naprwde dokladnie i delikatnie wymieszac.
Piekarnik nagrzac do 160*C. Piec około 25 minut az wyrośnie, potem zwiekrzyc temp do 180*C i piec jeszcze 20-25 minut.
Nie sprawdzac ciasta patyczkiem. Ciasto po wyjeciu napewno opadnie i nawet popęka