Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest prawie bez mąki, dla smakoszy prawdziwej czekolady, rozpływa sie w ustach, delikatne i suptelne w swoim smaku, łatwe i szybkie do zrobienia...naprawde polecam !
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 201
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 201
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Składniki
przygotuj forme okrągła 25-26cm, posmaruj masłem , obsyp mąką
W garnku roztopic masło z czekolada, dodac kakako, dobrze wymieszac.
Zóltka ubić na puszystą mase z połową cukru. Białak ubic na sztywno z sola, osypując potem resztę cukru.
Do ciepłej czekolady wlać ubite żółtka, dodac mąkę, proszek do pieczenia, brandy, ewentualnie dodatki. Dobrze wymieszac ( ja mieszałam tzw rózga). Potem dodac ubite białka i naprwde dokladnie i delikatnie wymieszac.
Piekarnik nagrzac do 160*C. Piec około 25 minut az wyrośnie, potem zwiekrzyc temp do 180*C i piec jeszcze 20-25 minut.
Nie sprawdzac ciasta patyczkiem. Ciasto po wyjeciu napewno opadnie i nawet popęka