Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami

Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 28

Dodano:

Odsłon: 16363

Szybkie - proste- bardzo smaczne :)

Składniki

  • 250g margaryny
  • 2 szklanki maki
  • 1 szklanka cukru
  • 3-4 łyżki kakao
  • 4 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
  • puszka brzoskwiń
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jajka dalej ucierając. Następnie wsypać mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia, całość zmiksować. Na koniec dodać mleko, dalej miksując.

  2. Brzoskwinie odsączyć na sitku. Trzy połówki pokroić w paski, natomiast resztę w dość grubą kostkę. Pokrojona kostkę wrzucić do ciasta i całość wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Paski z brzoskwiń rozłożyć na cieście. Piec w temperaturze 180°C około 45- 50 minut.

    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń