Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to super prosty i bardzo czekoladowy ucieraniec z dodatkiem śliwek. Ciasto jest puszyste i bardzo miękkie. Rozpływa się w ustach. Śliwki do ciasta powinny być nieco twardsze, aby nie zawilgociły ciasta. Ciasto doskonale pasuje do popołudniowej kawy z przyjaciółmi.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3815
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 254
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 249
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3815
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 254
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 249
Składniki
Ciasto czekoladowe: Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia. Miksujemy. Śliwki myjemy. Usuwamy pestki. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Układamy śliwki skórką do dołu. Pieczemy w 180 stopniach przez około 50 minut. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.