Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15286
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15286
Składniki
Drożdże rozkruszyć w szklance ze szczyptą soli i cukru. Całe jajka, cukier i cukier waniliowy zmiksować. Dodać mąkę, jak zgęstnieje dolewać zagrzane mleko. Na końcu dodać olej lekko mieszając. Odstawić mniej więcej na 1/2 godziny w ciepłe miejsce. Gdy podwoi objętość przełożyć do nasmarowanej i obsypanej bułką tartą foremki o średniej wielkości. Wierzch placka można posmarować żółtkiem rozmąconym z wodą (1 łyżka) najlepiej pędzelkiem, wtedy ładnie wygląda
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 * ok 45 min