Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13990
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15799
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13990
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15799
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6402
Składniki
Drożdże rozkruszyć w szklance ze szczyptą soli i cukru. Całe jajka, cukier i cukier waniliowy zmiksować. Dodać mąkę, jak zgęstnieje dolewać zagrzane mleko. Na końcu dodać olej lekko mieszając. Odstawić mniej więcej na 1/2 godziny w ciepłe miejsce. Gdy podwoi objętość przełożyć do nasmarowanej i obsypanej bułką tartą foremki o średniej wielkości. Wierzch placka można posmarować żółtkiem rozmąconym z wodą (1 łyżka) najlepiej pędzelkiem, wtedy ładnie wygląda
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 * ok 45 min