Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto drożdżowe bez gniecenia

Ciasto drożdżowe bez gniecenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 3474

Nie trzeba gnieść.

Składniki

  • jajka, 5
  • cukier, 1,5 szklanki
  • drożdże, 1 paczka (10 dag)
  • margaryna, 1
  • mleko, 1,5 szklanki
  • mąka, 1 kg
  • zapach waniliowy, 1
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto drożdżowe bez gniecenia

Przygotowanie

  1. Drożdże wkruszy.Margarynę rozpuścić-wlać chłodną.Mleko wlać ciepłe.Zostawić na 1godzinę.Po 1 godzinie wsyp 1kg mąki,jajka i zapach waniliowy.Całość zmiksować a na koniec pomieszać trochę łyżką.Piec tyle minut ile zwykle piecze się ciasto drożdżowe-30-45minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń