Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem obawy, czy się uda z dodatkiem czekolady , ale wyszło super, puszyste, wilgotne i delikatne, jednym słowem - delicja. Do tego truskawki i słodka kruszonka wszystko razem doskonałe, smakowało nawet mojej małej, wybrednej recenzentce. Tym razem dodałem 1 czekoladę, następnym razem spróbuję dodać przynajmniej 1 1/2 czekolady.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1765
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 240
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 209
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1765
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 240
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 209
Składniki
Z drożdży, 2 łyżeczek mąki, łyżeczki cukru, i 2 łyżek mleka zrobić rozczyn, odstawić aż podwoi objętość. 2 jajka i 2 żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na białą puszystą masę, Masło roztopić, odstawić do wystudzenia. Czekoladę rozpuścić w ciepłym mleku, przestudzić. Do mąki wlać rozczyn, ubite jajka, sól, mleko z czekoladą, wyrobić - ja wyrabiałem robotem ok. 5-6 minut, następnie partiami wlewać i wrabiać masło oraz wyparzone rodzynki, zostawić w cieple do podwojenia objętości. Przełożyć na blachę 22x35 cm, wyłożoną natłuszczonym papierem do pieczenia.ułożyć truskawki lekko wciskając w ciasto, posypać kruszonką, pozwolić mu jeszcze wyrastać w cieple. Kruszonka: Mąkę, cukier, masło rozdrabniać palcami, można też robotem do czasu powstania grudek.