Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
BŁYSKAWICZNIE SIĘ ROBI TĄ DROŻDŻÓWKĘ , POLECAM WSZYSTKIM ZAPRACOWANYM .
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Składniki
MLEKO PODGRZAĆ (musi być letnie) , dodać CUKIER, pokruszyć DROŻDŻE i wymieszać .
DODAĆ MĄKĘ I JAJKO, WSZYSTKO PRZEZ CHWILĘ WYROBIĆ.
FORMĘ NATŁUŚCIĆ LUB WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA.
PIEC 30-40 MIN. w 175-180 STOPNIACH.
forma do wyboru ; KEKSÓWKA LUB TORTOWNICA 23 CM.