Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 88
Dodano: 30.08.2009
Odsłon: 40006
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ciasto kruche: do mąki dodać cukier,miękką margarynę,żółtka,śmietanę,proszek do pieczenia.Zagnieść ciasto i włożyć do natłuszczonej blaszki(25/36)
Masa jabłkowe: jabłka zetrzeC na tartce o dużych oczkach,zasypac cukrem i dusić ok.15 min,a nastepnie dodac sypką galaretkę i zagotować,ostudzić i wlać na surowe ciasto kruche
Masa kokosowe: białka ubić z cukrem, dodać kokos i mąkę. wlać na mase jabłkową.
Masa orzechowa: Białka ubić z cukrem,dodać żółtka,drobno pokrojone orzechy,bułkę tartą,mąke, i proszek do pieczenia, Wszystko wymieszać i włożyć na mase kokosową.
Ciasto piec ok.50 min w temp. 170 stopni
UWAGA!!!!!!!!!!! po upieczeniu i ostudzeniu ciasta należy odwrócić ciasto do góry nogami i polać polewa i posypac kokosem. Ta czynność mi się nie udała gdyż ciasto sie rozpadało,więc zostawiłam tak jak się upiekło .polałam polewą i posypałam kokosem
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

Mariola1975 18 października 2013Zgłoś do usunięcia
Pięknie wygląda ale kto je zrobi :)ja mam pyszny sernik z wiśniami z przepisów kuchni Lidla,mniam...
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Attaga08 26 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
I co , że się nie przewróciło :) Ważne , że już mi ślinka cieknie do oulubionych0 Kto głosował? | Odpowiedz

karinaa 24 maja 2010Zgłoś do usunięcia
oczywiscie ze wiórki......0 Kto głosował? | Odpowiedz

caliente1010 19 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
przepraszam... a kokos to wiórki kokosowe czy cały kokos???Amatorka pyta:D
0 Kto głosował? | Odpowiedz

wredota45 14 października 2009Zgłoś do usunięcia
super smakuje robie go od dawna (galaretke dodaje sie do gorących jablek zestawionych z ognia nie ogotujemy juz póżniej )))wredota450 Kto głosował? | Odpowiedz

karinaa 09 października 2009Zgłoś do usunięcia
dziękuja za rade0 Kto głosował? | Odpowiedz

agajna 03 października 2009Zgłoś do usunięcia
Moje ciasto leży własnie i stygnie:) Przewrócenie nie jest trudne, wystarczy przykryć je większa blachą, choć może niekoniecznie wiekszą i po prostu odwrócić. Jest przepyszne, juz poobkrawałam dookoła:)))Karinaa pozdrawiam:)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

agajna 03 października 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo łatwo przewrócić ciasto i mozna to zrobić jeszcze jak jest ciepłe.Nalezy przykryć większą blachą, odwrócić, popukać i juz:))Ciasto jest pyszne właśnie sobie stygnie. Pozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz

usiala 02 września 2009Zgłoś do usunięcia
Kiedyś piekłam takie ciasto jest bardzo smaczne :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

rysia 31 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Ok dzięki. Pozdrawiam :))))0 Kto głosował? | Odpowiedz