Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę pracochłonne, ale jaki efekt!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5356
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1704
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5222
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1733
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5356
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1704
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5222
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1733
Składniki
Przesianą mąkę mieszamy z drożdżami. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, sól i jajko, ciepłe mleko i masło. Miksujemy aż masa będzie gładka. Przykrywamy, odstawiamy w ciepłe miejsce, aż ciasto wyrośnie. Przygotowujemy obłożenie: w garnuszku podgrzewamy miód, masło, cukier, cukier waniliowy i śmietanę. Doprowadzamy do zagotowania ciągle mieszając. Dodajemy wiórki kokosowe. Całość studzimy. Wyrośnięte ciasto podsypujemy odrobiną mąki i wyrabiamy. Rozwałkowujemy i układamy na natłuszczonej blasze. Na cieście rozsmarowujemy masę miodowo-kokosową. Znowu odstawiamy na chwilę w ciepłe miejsce. Pieczemy przez około 15 min w temperaturze 200 st. Studzimy podpieczone ciasto. Z proszku budyniowego, cukru i soku ananasowego przygotowujemy budyń, studzimy go. Śmietanę ubijamy, ostudzony budyń mieszamy i dodajemy do niego śmietanę. Spód ciasta przekrawamy wzdłuż na dwie części. Krem budyniowy rozsmarowujemy na dolnej, wyrównujemy i przykrywamy górną częścią, masą kokosową do góry. Ciasto wstawiamy na 2 godziny do lodówki.