Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto lekkie z masą serową"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Ciasto: białka ubij z odrobiną soli. Dodaj cukier, ubij. Połącz z żółtkami i przesianymi z proszkiem mąkami. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 30 cm, piecz 30 min w 180°C. Ostudź.
Masa: galaretkę cytrynową rozpuść razem z żelatyną w półtorej szklanki gorącej wody, ostudź. Serek wymieszaj z cukrem, dodaj zimną galaretką. Kremówkę ubij, dodaj do kremu, połącz. Dodaj połowę pokrojonych truskawek.
Ciasto przekrój na dwa krążki, przełóż masą serową. Wierzch obłóż truskawkami, zalej gęstniejącą galaretką truskawkową. Schłodź.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 20 ,cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie