Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto na każdą okazję.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116680
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7986
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3012
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1565
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1302
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116680
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7986
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3012
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1565
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1302
Składniki
masło z cukrem ucieramy na puszystą masę dodajemy po jednym jajku nadal ucieramy dajemy mak oraz przesianą mąkę z proszkiem ciasto mieszamy dajemy na blachę wyłożoną papierem pieczemy w 180 st około 45 minut
masło z cukrem ucieramy na puszysty krem dodajemy kwaśną śmietanę nadal ucieramy galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu opłukane jabłka obieramy ze skóry kroimy w kawałki gotujemy 5 minut w wodzie z cukrem ciasto kroimy na pół smarujemy kremem dajemy tężejącą galaretkę z jabłkami wierzch smarujemy kremem posypujemy prażonym kokosem [kokos prażymy na suchej patelni] ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin