Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 257
Dodano: 25.08.2015
Odsłon: 4010
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
masło z cukrem ucieramy na puszystą masę
dodajemy po jednym jajku nadal ucieramy
dajemy mak oraz przesianą mąkę z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy na blachę wyłożoną papierem
pieczemy w 180 st około 45 minut
masło z cukrem ucieramy na puszysty krem
dodajemy kwaśną śmietanę nadal ucieramy
galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu
opłukane jabłka obieramy ze skóry kroimy w kawałki
gotujemy 5 minut w wodzie z cukrem
ciasto kroimy na pół smarujemy kremem
dajemy tężejącą galaretkę z jabłkami
wierzch smarujemy kremem
posypujemy prażonym kokosem
[kokos prażymy na suchej patelni]
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Lulinka 25 sierpnia 2015Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawe ciasto!0 Kto głosował? | Odpowiedz