Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 61

Dodano:

Odsłon: 2163

Mięciutkie, smaczne i zdrowe

Składniki

  • 2 jajka
  • 70 g mąki ryżowej
  • 400 g startej marchewki
  • 14 g rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • słodzik/cukier do smaku
1-2 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. białka jajek ubijamy na sztywną pianę
    następnie dodajemy ciągle miksując na małych obrotach słodzik i żółtka
    wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia
    na koniec dodajemy olej i marchewkę
    jeśli ciasto jest zbyt gęste można dodać trochę wody
    pieczemy w piekarniku 180 stopni przez 35-40 minut

  2. na krem:
    100 g twarogu półtłustego
    100 g serka homo 0%
    wszystko miksujemy z erytrytolem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń