Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowny deser, którym zachwycisz rodzinę i znajomych. Ciasto ze szpinaku? Czemu nie!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1618
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232035
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5099
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1618
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232035
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5099
Składniki
Mrożony szpinak rozmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody, a następnie zmiksować go z olejem. W osobnym naczyniu utrzeć jajka z cukrem, do tego dodać masę szpinakową (można miksować). Do mieszanki dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i szybko ręcznie przemieszać (mogą pozostać grudki). Ciasto wyłożyć do tortownicy (na papier do pieczenia) o średnicy 24cm i piec w temperaturze 180 st.C przez ok. 50min.
Po wyjęciu ciasto ostudzić, odkroić cienką górną warstwę i pokruszyć ją.
Płaską część ciasta wysmarować masą – należy wcześniej ubić śmietanę razem z fixami i cukrem pudrem. Na masę ułożyć okruszki ciasta, można je trochę uklepać żeby lepiej się trzymały i udekorować owocami.
Teraz tylko wystarczy zaprosić rodzinę lub znajomych do stołu i smacznego!