Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy zostaje nam mnóstwo białek, nie koniecznie trzeba robić bezy :)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17713
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1807
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15449
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6335
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17713
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1807
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15449
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6335
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli, dodajemy cukier i dalej na sztywno. Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypujemy na pianę i delikatnie mieszamy łyżką aby piana nie opadła. Dodajemy mak a na końcu wystudzoną ale płynną margarynę oraz olejek.
Wysmarowane tłuszczem i obsypane bułką tartą brytfanki, z zawartością :) wstawiamy do nagrzanego na 160 stopni (góra - dół) piekarnika. 40 minut i po sprawie.