Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, o babcinym smaku ciasto i w dodatku bardzo proste. W mig znika z talerza :))) Nawet osobie o dwóch lewych rękach się uda:)))) Poprostu o zakalcu nie ma mowy!!!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 688
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 31
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 688
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 31
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 386
Składniki
ciasto nocne. wieczorem do miski (nie mieszając) dajemy 5 dkg drożdży + 3 jajka + szczypta soli + 1/2 szkl. oleju + 1 szkl. cukru i 1 szkl. mleka, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na całą noc. na drugi dzień dodajemy 0,5 kg mąki, wylewamy ciasto na blachę i pozostawiamy do wyrośnięcia, kolejno dajemy na wierzch owoce w uznania /jabłka, borówki, truskawki - co kolwiek/ i wkładamy ciasto do zimnego piekarnika włączamy piekarnik /już z ciastem w środku/ na 180 stopni i pieczemy 1 godzinkę. na koniec mozna posypać ciasto cukrem pudrem. :))))))