Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzone,niejednokrotnie robione i jedzone, jednym słowem....PYCHOTKA :)
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 508
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 990
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 183
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2715
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 508
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 990
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 183
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2715
Składniki
Z mąki, margaryny, serka i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkowujemy i kładziemy na spód blachy.
Jabłka obieramy,kroimy na pół,wydrążamy środki- na środek kładziemy łyżeczkę dżemu. Układamy jabłka na cieście. Drugą część ciasta rozwałkowujemy i kładziemy na jabłka.
Pieczemy 50 minut w temp. 170 stopni.
Mieszamy śmietanę z cukrem pudrem, polewamy gorące ciasto i posypujemy cynamonem. Podajemy Wystudzone. ( W wersji mniej słodkiej, zamiast lukru ze śmietany, posypujemy cukrem pudrem). SMACZNEGO!!