Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, wilgotne i mało pracochłonne ciasto.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 523
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 592
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 137
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 523
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 592
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 137
Składniki
Pomarańcze zalewamy wodą w garnku, następnie gotujemy do miękkości i czekamy aż wystygną, kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy razem ze skórką - usuwając jedynie ewentualne pestki.
Jajka ubijamy z powoli dosypywanym cukrem puderem ( przesianym) i cukrem migdałowym. Następnie dodajemy nasze masło ( możemy je stopić w mikrofali, ale musimy uważać, żeby nie było gorące). Wymieszać z jajkami i powoli dodawać naszą mąkę ( przesianą) z proszkiem do pieczenia. Naszą gęstą masę '' doprawić'' paroma kroplami olejku, dodać papkę z pomarańczy i wymieszać. Na koniec dodać nasze mielone migdały
Naszą pachnącą masę przełożyć do formy i piec w temp 180 C aż do momentu kiedy patyczek którym nakłuwamy ciasto będzie suchy. Smacznego :)))