Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 94
Dodano: 10.07.2010
Odsłon: 12765
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Pomarańcze zalewamy wodą w garnku, następnie gotujemy do miękkości i czekamy aż wystygną, kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy razem ze skórką - usuwając jedynie ewentualne pestki.
Jajka ubijamy z powoli dosypywanym cukrem puderem ( przesianym) i cukrem migdałowym. Następnie dodajemy nasze masło ( możemy je stopić w mikrofali, ale musimy uważać, żeby nie było gorące). Wymieszać z jajkami i powoli dodawać naszą mąkę ( przesianą) z proszkiem do pieczenia. Naszą gęstą masę '' doprawić'' paroma kroplami olejku, dodać papkę z pomarańczy i wymieszać. Na koniec dodać nasze mielone migdały
Naszą pachnącą masę przełożyć do formy i piec w temp 180 C aż do momentu kiedy patyczek którym nakłuwamy ciasto będzie suchy. Smacznego :)))
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Annuar 12 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Już wyobrażam sobie, jak pięknie pachnie - nie tylko ciasto, ale cały dom ;) Bardzo ciekawy przepis.0 Kto głosował? | Odpowiedz