Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciężkie aromatyczne i cudownie czekoladowe ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7631
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 228
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2567
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 543
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7631
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 228
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2567
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 543
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kapieli wodnej. Jajka ubijać mikserem z cukrem, przez ok. 5 min (mają być gęste i puszyste). Powoli dodawać lekko ciepłą czekoladę. Miksować dalej, do połączenia. Używając metalowej łyżki połączyć kremówkę z likierem i wmieszać stopniowo i powoli do masy czekoladowej. Dokładnie połączyć. Tortownicę 22 cm dokładnie wyłożyć folią aluminiową, opasając również boki od zewnatrz.Wlać do niej ciasto. Tortownicę umieścić w większym naczyniu, do którego wlać wrzącą wodę sięgającą do połowy wysokości tortownicy. Piec w temperaturze 170ºC przez 30 minut. Po tym czasie przykryć folią aluminiową i piec kolejne 30 minut. Nie sprawdzać patyczkiem. Wyjąć, studzić w tortownicy. Na całą noc umieścić w lodówce. Dopiero wtedy jest dobre do jedzenia, osiąga odpowiednią teksturę. Przepis zaczerpnięty od mojej idolki od wypieków, Dorotus ;)