Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciężkie aromatyczne i cudownie czekoladowe ;)
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 119
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 409
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 172
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 147
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 119
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 409
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 172
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 147
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kapieli wodnej. Jajka ubijać mikserem z cukrem, przez ok. 5 min (mają być gęste i puszyste). Powoli dodawać lekko ciepłą czekoladę. Miksować dalej, do połączenia. Używając metalowej łyżki połączyć kremówkę z likierem i wmieszać stopniowo i powoli do masy czekoladowej. Dokładnie połączyć. Tortownicę 22 cm dokładnie wyłożyć folią aluminiową, opasając również boki od zewnatrz.Wlać do niej ciasto. Tortownicę umieścić w większym naczyniu, do którego wlać wrzącą wodę sięgającą do połowy wysokości tortownicy. Piec w temperaturze 170ºC przez 30 minut. Po tym czasie przykryć folią aluminiową i piec kolejne 30 minut. Nie sprawdzać patyczkiem. Wyjąć, studzić w tortownicy. Na całą noc umieścić w lodówce. Dopiero wtedy jest dobre do jedzenia, osiąga odpowiednią teksturę. Przepis zaczerpnięty od mojej idolki od wypieków, Dorotus ;)