Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest naprawdę pyszne i bardzo słodkie. Można zmniejszyć porcję cukru w zależności od upodobań.
Z 5 białek ubić pianę na sztywno, dodać 1szkl cukru. Do tej masy dodać żółtka - wymieszać i na koniec wsypać mąkę mieszając delikatnie masę. Na wyłożoną pergaminem średniej wielkości blaszkę wyłożyć ciasto. Piec w temp. 160stopni ok 30minut. MASA-mrożone truskawki włożyć do garnka wsypać 10 łyżek cukru i smażyć, aż truskawka będzie zupełnie miękka. Z wytworzonego soku odlać 1/4szkl i odstawić. Rozrobić budyń w małej ilości wody i wlać do truskawek ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Masło utrzeć z dwoma żółtkami i stopniowo dodawać masę truskawkową. Biszkopt przeciąć na pół-na jedną połowę wykładamy masę truskawkową-przykrywając drugą połówką ciasta. Z dwóch białek ubić pianę, dodać 1szkl cukru a na koniec wlać uprzednio odlany sok z truskawek. Taką polewą z białek smarujemy wierzch ciasta i wstawiamy do lodówki.
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 24
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 255
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 24
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 255
Składniki
Z 5 białek ubić pianę na sztywno, dodać 1szkl cukru. Do tej masy dodać żółtka - wymieszać i na koniec wsypać mąkę mieszając delikatnie masę. Na wyłożoną pergaminem średniej wielkości blaszkę wyłożyć ciasto. Piec w temp. 160stopni ok 30minut. MASA-mrożone truskawki włożyć do garnka wsypać 10 łyżek cukru i smażyć, aż truskawka będzie zupełnie miękka. Z wytworzonego soku odlać 1/4szkl i odstawić. Rozrobić budyń w małej ilości wody i wlać do truskawek ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Masło utrzeć z dwoma żółtkami i stopniowo dodawać masę truskawkową. Biszkopt przeciąć na pół-na jedną połowę wykładamy masę truskawkową-przykrywając drugą połówką ciasta. Z dwóch białek ubić pianę, dodać 1szkl cukru a na koniec wlać uprzednio odlany sok z truskawek. Taką polewą z białek smarujemy wierzch ciasta i wstawiamy do lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Desery
Przepis na ciasteczka bez masła, bez tłuszczu. Bardzo szybkie!
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 42
SERNIK GALARETKOWIEC
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 214