Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto truskawkowe z nutą orzechową.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 930
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23067
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15478
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 930
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23067
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15478
Składniki
Ciasto: Mąkę posiekać na stolnicy z masłem, dodać cukier puder i sól, wbić jajko i zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki.
Masa orzechowa: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać resztę składników i zmiksować, aż dobrze się połączą.
Zalewa: Wszystkie składniki zmiksować.
Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i wyłożyć nim dno i boki formy. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 25 min. , aż będzie jasnozłote.
Na cieście rozłożyć równomiernie masę orzechową. Następnie położyć pokrojone truskawki. Wszystko zalać zalewą śmietanową. Piec w 180 stopniach około godziny w piekarniku z termoobiegiem.