Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10891
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1179
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11630
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 816
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10891
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1179
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11630
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 816
Składniki
Margarynę rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mleko oraz cukier, na koniec kakao i kawę. Całość odstawiamy do przestudzenia.
Żółtka jaj oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy zawartość rondelka. Przesiewamy mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Dodajemy zapach arakowy. Na koniec dodajemy pianę z białek delikatnie mieszając, a następnie rodzynki. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto dekorujemy polewą czekoladową oraz masą plastyczną do dekoracji ciast.