Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto to również wariacja na temat innego popularnego wypieku jakim jest malinowa chmurka. Moim zdaniem jednak wiśniowa chmurka jest o niebo lepsza od jej popularnej kuzynki. Kwaskowe wiśnie zanurzone w pysznej galaretce, które został przełamane słodkim kremem śmietanowym to dla mnie deser idealny.
Mrożone wiśnie wcześniej rozmrażamy. Jeśli używamy świeżych to drylujemy. Obie galaretki rozpuszczamy we wrzącej wodzie. Studzimy. gdy galaretki ostygną dodajemy do nich wiśnie. Wkładamy do lodówki to lekkiego stężenia. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Na dnie kwadratowej formy do pieczenia układamy herbatniki. Herbatniki zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy w lodówce. Następnie na stężałą galaretkę układamy bitą śmietanę. Posypujemy migdałami. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga!
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 181
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 58
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 106
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 92
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 100
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 181
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 58
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 106
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 92
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 100
Składniki
Mrożone wiśnie wcześniej rozmrażamy. Jeśli używamy świeżych to drylujemy. Obie galaretki rozpuszczamy we wrzącej wodzie. Studzimy. gdy galaretki ostygną dodajemy do nich wiśnie. Wkładamy do lodówki to lekkiego stężenia. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Na dnie kwadratowej formy do pieczenia układamy herbatniki. Herbatniki zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy w lodówce. Następnie na stężałą galaretkę układamy bitą śmietanę. Posypujemy migdałami. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga!
Przepisy Desery
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Desery
EKSPRESOWE CIASTO Z BIAŁEK Z MALINAMI
Desery
Tarta owocowa
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 161
Pancakes jogurtowe
pyszne puszyste Pancakes jogurtowe
Odsłon: 70