Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto to również wariacja na temat innego popularnego wypieku jakim jest malinowa chmurka. Moim zdaniem jednak wiśniowa chmurka jest o niebo lepsza od jej popularnej kuzynki. Kwaskowe wiśnie zanurzone w pysznej galaretce, które został przełamane słodkim kremem śmietanowym to dla mnie deser idealny.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1216
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 410
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1293
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1216
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 410
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1293
Składniki
Mrożone wiśnie wcześniej rozmrażamy. Jeśli używamy świeżych to drylujemy. Obie galaretki rozpuszczamy we wrzącej wodzie. Studzimy. gdy galaretki ostygną dodajemy do nich wiśnie. Wkładamy do lodówki to lekkiego stężenia. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Na dnie kwadratowej formy do pieczenia układamy herbatniki. Herbatniki zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy w lodówce. Następnie na stężałą galaretkę układamy bitą śmietanę. Posypujemy migdałami. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga!