Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto to również wariacja na temat innego popularnego wypieku jakim jest malinowa chmurka. Moim zdaniem jednak wiśniowa chmurka jest o niebo lepsza od jej popularnej kuzynki. Kwaskowe wiśnie zanurzone w pysznej galaretce, które został przełamane słodkim kremem śmietanowym to dla mnie deser idealny.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2053
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17924
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1953
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2053
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17924
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1953
Składniki
Mrożone wiśnie wcześniej rozmrażamy. Jeśli używamy świeżych to drylujemy. Obie galaretki rozpuszczamy we wrzącej wodzie. Studzimy. gdy galaretki ostygną dodajemy do nich wiśnie. Wkładamy do lodówki to lekkiego stężenia. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Na dnie kwadratowej formy do pieczenia układamy herbatniki. Herbatniki zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy w lodówce. Następnie na stężałą galaretkę układamy bitą śmietanę. Posypujemy migdałami. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga!