Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To aromatyczne (dzięki cytrynówce) ciasto ucierane doskonale nadaje się na imprezy, posłużyło jako mój "tort" urodzinowy.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1219
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2250
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4317
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1219
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2250
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4317
Składniki
Masło roztopić w garnku na małym ogniu, poczekać aż ostygnie. W tym czasie z puszki ananasa odlać sok, plastry ananasa pokroić na małe kawałki, 6 odłożyłam na później. Wymieszać, przesianą przez sito, mąkę z proszkiem do pieczenia.
Do masła dodać cukier i cukier wanilinowy, utrzeć mikserem, następnie dodajemy po trochu mąkę i jajka. na końcu wódkę i sok (gdyby ciasto było za rzadkie dodać trochę mąki), ucieramy na gładką masę. Do ciasta wrzucić kawałki ananasa i wymieszać łyżką.
Przelać masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Plastry ananasa ułożyć na wierzchu. Piec około 40 minut w 180 stopniach (grzanie góra-dół).
Kiedy ciasto wystygnie przygotować galaretkę, jak zacznie tężeć wylać na ciasto i schować do lodówki.