Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To aromatyczne (dzięki cytrynówce) ciasto ucierane doskonale nadaje się na imprezy, posłużyło jako mój "tort" urodzinowy.
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 205
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 51
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 228
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1029
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 657
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 205
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 51
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 228
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1029
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 657
Składniki
Masło roztopić w garnku na małym ogniu, poczekać aż ostygnie. W tym czasie z puszki ananasa odlać sok, plastry ananasa pokroić na małe kawałki, 6 odłożyłam na później. Wymieszać, przesianą przez sito, mąkę z proszkiem do pieczenia.
Do masła dodać cukier i cukier wanilinowy, utrzeć mikserem, następnie dodajemy po trochu mąkę i jajka. na końcu wódkę i sok (gdyby ciasto było za rzadkie dodać trochę mąki), ucieramy na gładką masę. Do ciasta wrzucić kawałki ananasa i wymieszać łyżką.
Przelać masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Plastry ananasa ułożyć na wierzchu. Piec około 40 minut w 180 stopniach (grzanie góra-dół).
Kiedy ciasto wystygnie przygotować galaretkę, jak zacznie tężeć wylać na ciasto i schować do lodówki.