Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto na zimowe wieczory
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35686
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35686
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Masło ucieramy mikserem na najwyższych obrotach. Stopniowo dodajemy cukier, cukier waniliowy, sól, ucieramy aż masa będzie gładka. Następnie dodajemy jajka nadal ucierając. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy i dodajemy do masy na przemian z połową grzanego wina. Ucieramy na średnich obrotach. Do całości dorzucamy startą czekoladę. Powstałe ciasto wykładamy na natłuszczoną blachę i pieczemy około 25 min w temp. 180 st. Po wyjęciu i wystudzeniu ciasta, mieszamy resztę grzanego wina z przesianym cukrem pudrem aż powstanie lukier. Lukrujemy ciasto i posypujemy migdałami.