Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto na zimowe wieczory
Kruche miesko krolika z boczusiem,palce lizac!
Odsłon: 1956
Co powstanie z bukietu aromatycznych ziół oraz delikatnego kurczaka? Możliwoś...
Odsłon: 7487
Mięso rozpływa się w ustach,aromat pieczonych żeberek roznosił się po całym d...
Odsłon: 4132
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 34
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 192
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 81
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 34
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 192
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 81
Składniki
Masło ucieramy mikserem na najwyższych obrotach. Stopniowo dodajemy cukier, cukier waniliowy, sól, ucieramy aż masa będzie gładka. Następnie dodajemy jajka nadal ucierając. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy i dodajemy do masy na przemian z połową grzanego wina. Ucieramy na średnich obrotach. Do całości dorzucamy startą czekoladę. Powstałe ciasto wykładamy na natłuszczoną blachę i pieczemy około 25 min w temp. 180 st. Po wyjęciu i wystudzeniu ciasta, mieszamy resztę grzanego wina z przesianym cukrem pudrem aż powstanie lukier. Lukrujemy ciasto i posypujemy migdałami.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Szarlotka sypana
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Masz ochotę na coś słodkiego? Trudno o bardziej wiosenny deser niż ciasto maś...
Odsłon: 511
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Kto lubi ciasta drożdżowe ? mam dziś dla was fajny przepis który wymyśliłam s...
Odsłon: 45