Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ulubione ciasto mojej mamy:)
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35565
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1166
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5901
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35565
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1166
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5901
Składniki
Ciasto: Z podanych składników upiec biszkopt.
Krem: 20 dag. chałwy, 20 dag. margaryny, 4-5 łyżek cukru pudru, 2 łyżki rodzynek i posiekane orzechy, 25 ml. alkoholu. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, nie przerywając ucierania dodawać pokruszoną chałwę, a następnie, alkohol, rodzynki, orzechy. Zimny biszkop przekroić wzdłuż na dwie części, przełożyć kremem, posmarować także boki i wierzch ciasta.
Dekoracja: tabliczka białej czekolady, czekoladowe listki. Rozpuszczoną czekoladą polać ciasto i ułożyć listki czekoladowe. SMACZNEGO!!! Ciasto najlepiej piec w blaszce 35/ 22