Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z malinami"
Delikatne, maślano-śmietankowe w smaku ciasto z dodatkiem kwaskowych malin i...
Odsłon: 2413
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3910
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 294
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 442
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3910
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 294
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 442
Składniki
Rozbić jajka, oddzielając żółtka od białek. Żółtka ubić z połową szklanki cukru i torebką cukru waniliowego na gładką masę. Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru na sztywną pianę. Delikatnie połączyć białka z żółtkami.
Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Przesiać i dodać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Margarynę włożyć do dużego rondla i doprowadzić do wrzenia. Dodać do masy.
Masę wylać do formy. Piec przez 30 minut. Wyjąć z piekarnika i szybko ułożyć maliny na wierzchu. Znów włożyć do piekarnika, piec jeszcze przez 5-7 minut. Udekorować miętą. Można posypać cukrem pudrem.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium
Przepisy Desery
Desery
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Desery
Ciasto z owocami
Desery
Ciasto francuskie z owocami
Desery
Bûche de Noël
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Pyszna tarta inna niż wszystkie.
Odsłon: 78
Ciasto z owocami
nadszedł czas świeżych owoców i czas na ciasta z nimi, dobrze mieć wypróbowan...
Odsłon: 1263