Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie! Ponieważ dynia w tym okresie jest bardzo modna, wybrałam ją na główną bohaterkę mojego następnego ciasta. Wybór okazał się trafny. Ciasto wyszło wilgotne, miękkie i puszyste. Wypróbujcie ten prosty przepis i przekonajcie się sami.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21695
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 307
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21695
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 307
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Przygotowanie puree z dyni: Pokrojone kawałki dyni wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni na około 30 minut. Po ostygnięciu wybieramy miąższ łyżką. Przygotowujemy dwie miski. W pierwszej mieszamy składniki mokre czyli puree z dyni, olej i jajka. W drugiej misce mieszamy składniki suche: mąkę, proszek, sodę, cynamon i sól. Następnie wlewamy składniki mokre do suchych, dokładnie mieszamy i przelewamy do formy. Ponieważ przygotowywałam moje ciasto z podwójnej porcji, dlatego wybrałam tortownicę z kominem o średnicy 26 cm. Ciasto pieczemy 40-50 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego :)