Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie! Ponieważ dynia w tym okresie jest bardzo modna, wybrałam ją na główną bohaterkę mojego następnego ciasta. Wybór okazał się trafny. Ciasto wyszło wilgotne, miękkie i puszyste. Wypróbujcie ten prosty przepis i przekonajcie się sami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9980
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11541
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 549
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9980
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11541
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 549
Składniki
Przygotowanie puree z dyni: Pokrojone kawałki dyni wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni na około 30 minut. Po ostygnięciu wybieramy miąższ łyżką. Przygotowujemy dwie miski. W pierwszej mieszamy składniki mokre czyli puree z dyni, olej i jajka. W drugiej misce mieszamy składniki suche: mąkę, proszek, sodę, cynamon i sól. Następnie wlewamy składniki mokre do suchych, dokładnie mieszamy i przelewamy do formy. Ponieważ przygotowywałam moje ciasto z podwójnej porcji, dlatego wybrałam tortownicę z kominem o średnicy 26 cm. Ciasto pieczemy 40-50 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego :)