Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie! Ponieważ dynia w tym okresie jest bardzo modna, wybrałam ją na główną bohaterkę mojego następnego ciasta. Wybór okazał się trafny. Ciasto wyszło wilgotne, miękkie i puszyste. Wypróbujcie ten prosty przepis i przekonajcie się sami.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4197
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 371
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 833
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3694
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4197
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 371
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 833
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3694
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 756
Składniki
Przygotowanie puree z dyni: Pokrojone kawałki dyni wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni na około 30 minut. Po ostygnięciu wybieramy miąższ łyżką. Przygotowujemy dwie miski. W pierwszej mieszamy składniki mokre czyli puree z dyni, olej i jajka. W drugiej misce mieszamy składniki suche: mąkę, proszek, sodę, cynamon i sól. Następnie wlewamy składniki mokre do suchych, dokładnie mieszamy i przelewamy do formy. Ponieważ przygotowywałam moje ciasto z podwójnej porcji, dlatego wybrałam tortownicę z kominem o średnicy 26 cm. Ciasto pieczemy 40-50 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego :)