Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 406
Dodano: 14.03.2010
Odsłon: 30469
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ciasto: Zagnieść ciuasto z podanych składników. Podzielić na dwie części. Na jeden placek nałożyć polewę orzechową. Piec po 15 minut w temp 180 st. C.
Polewa orzechowa: Margarynę rozpuścić na patelni na małym ogniu, dodać miód i cukier- wymieszać. Dodać orzechy i prażyć przez 3 minuty.
Krem: Z mleka , mąki i budyniu śmietankoego ugotować "budyń". Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po trochu wystudzony "budyń". Ucierać do puszystości.
Przekładanie ciasta: ciasto bez polewy- krem-ciasto z polewą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

ilia 14 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Znam ten przepis z internetu, ciasto naprawdę jest pyszne, a najlepsze po 2 dniach, wtedy robi się mięciutkie i łatwo się kroi11 Kto głosował? | Odpowiedz