Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest znakomite dla smakoszów orzechów.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14220
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1647
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16240
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6540
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14220
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1647
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16240
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6540
Składniki
Ciasto: Zagnieść ciuasto z podanych składników. Podzielić na dwie części. Na jeden placek nałożyć polewę orzechową. Piec po 15 minut w temp 180 st. C.
Polewa orzechowa: Margarynę rozpuścić na patelni na małym ogniu, dodać miód i cukier- wymieszać. Dodać orzechy i prażyć przez 3 minuty.
Krem: Z mleka , mąki i budyniu śmietankoego ugotować "budyń". Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po trochu wystudzony "budyń". Ucierać do puszystości.
Przekładanie ciasta: ciasto bez polewy- krem-ciasto z polewą.