Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe kruche ciasto, łączące ożywczy smak owoców i słodycz budyniu. Zamiast rabarbaru można użyć wiśnie lub śliwki drelowane. Przepis na tortownicę kwadratową
Margarynę włożyć do zamrażarki, najlepiej na całą noc.
Na stolnicę przesiać 3 szkl mąki,proszek do pieczenia,dodać cukier i szczyptę soli. Zmrożoną margarynę zetrzeć na grubych oczkach tarełka, wprost na mąkę, zamieszać składniki nożem.Dodać żółtka i śmietanę, szybko wrobić ciasto, podsypując mąką. Ciasto podzielić na 2 części: 1część podzielić na 3 kawałki i włożyć do zamrażalnika. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć 2-część ciasta, podciągając brzegi. Tortownicę włożyć do lodówki.
Piekarnik rozgrzać do 200*C, włożyć tortownicę, a temperaturę obniżyć do 175*C i podpiec ciasto ok10-15miut.
Rabarbar obrać, wypłukać dokładnie,pokroić na kawałki ok 1,5 cm. Rozsypać na podpieczone ciasto.
Zagotować 2 szkl mleka z cukrem. W pozostałym mleku rozmieszać 2 budynie, wlać do gotującego mleka, energicznie mieszając ugotować budyń. Gorący budyń wyłożyć równomiernie na owoce.
Na budyń zetrzeć na dużych oczkach ciasto zmrożone, wprost z zamrażalnika..
Piec w temp.180*C ,na złoty kolor ok 50-60 minut. Gorąc ciasto posypać obficie cukrem pudrem.
Smacznego :)
Trwa sezon na rabarbar, więc najwyższy czas zrobić pyszny deser. Wypróbuj ten...
Odsłon: 28302
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 45
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 71
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 102
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 84
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 92
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 45
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 71
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 102
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 84
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 92
Składniki
Margarynę włożyć do zamrażarki, najlepiej na całą noc. Na stolnicę przesiać 3 szkl mąki,proszek do pieczenia,dodać cukier i szczyptę soli. Zmrożoną margarynę zetrzeć na grubych oczkach tarełka, wprost na mąkę, zamieszać składniki nożem.Dodać żółtka i śmietanę, szybko wrobić ciasto, podsypując mąką. Ciasto podzielić na 2 części: 1część podzielić na 3 kawałki i włożyć do zamrażalnika. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć 2-część ciasta, podciągając brzegi. Tortownicę włożyć do lodówki. Piekarnik rozgrzać do 200*C, włożyć tortownicę, a temperaturę obniżyć do 175*C i podpiec ciasto ok10-15miut.
Rabarbar obrać, wypłukać dokładnie,pokroić na kawałki ok 1,5 cm. Rozsypać na podpieczone ciasto. Zagotować 2 szkl mleka z cukrem. W pozostałym mleku rozmieszać 2 budynie, wlać do gotującego mleka, energicznie mieszając ugotować budyń. Gorący budyń wyłożyć równomiernie na owoce. Na budyń zetrzeć na dużych oczkach ciasto zmrożone, wprost z zamrażalnika..
Piec w temp.180*C ,na złoty kolor ok 50-60 minut. Gorąc ciasto posypać obficie cukrem pudrem. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady.
Desery
Lody truskawkowe
Desery
Sernik z brzoskwiniami
Desery
Czekoladowe lody z pijaną śliwką
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady.
Przepyszne muffinki z masłem orzechowym, zawsze piekę je z podwójnej ilości s...
Odsłon: 5
Lody truskawkowe
Przepyszne lody truskawkowe. Tego smaku chyba nie muszę zachwalać.
Odsłon: 8