Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe kruche ciasto, łączące ożywczy smak owoców i słodycz budyniu. Zamiast rabarbaru można użyć wiśnie lub śliwki drelowane. Przepis na tortownicę kwadratową
Margarynę włożyć do zamrażarki, najlepiej na całą noc.
Na stolnicę przesiać 3 szkl mąki,proszek do pieczenia,dodać cukier i szczyptę soli. Zmrożoną margarynę zetrzeć na grubych oczkach tarełka, wprost na mąkę, zamieszać składniki nożem.Dodać żółtka i śmietanę, szybko wrobić ciasto, podsypując mąką. Ciasto podzielić na 2 części: 1część podzielić na 3 kawałki i włożyć do zamrażalnika. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć 2-część ciasta, podciągając brzegi. Tortownicę włożyć do lodówki.
Piekarnik rozgrzać do 200*C, włożyć tortownicę, a temperaturę obniżyć do 175*C i podpiec ciasto ok10-15miut.
Rabarbar obrać, wypłukać dokładnie,pokroić na kawałki ok 1,5 cm. Rozsypać na podpieczone ciasto.
Zagotować 2 szkl mleka z cukrem. W pozostałym mleku rozmieszać 2 budynie, wlać do gotującego mleka, energicznie mieszając ugotować budyń. Gorący budyń wyłożyć równomiernie na owoce.
Na budyń zetrzeć na dużych oczkach ciasto zmrożone, wprost z zamrażalnika..
Piec w temp.180*C ,na złoty kolor ok 50-60 minut. Gorąc ciasto posypać obficie cukrem pudrem.
Smacznego :)
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53552
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14099
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166509
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 21
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53552
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14099
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166509
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 21
Składniki
Margarynę włożyć do zamrażarki, najlepiej na całą noc. Na stolnicę przesiać 3 szkl mąki,proszek do pieczenia,dodać cukier i szczyptę soli. Zmrożoną margarynę zetrzeć na grubych oczkach tarełka, wprost na mąkę, zamieszać składniki nożem.Dodać żółtka i śmietanę, szybko wrobić ciasto, podsypując mąką. Ciasto podzielić na 2 części: 1część podzielić na 3 kawałki i włożyć do zamrażalnika. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć 2-część ciasta, podciągając brzegi. Tortownicę włożyć do lodówki. Piekarnik rozgrzać do 200*C, włożyć tortownicę, a temperaturę obniżyć do 175*C i podpiec ciasto ok10-15miut.
Rabarbar obrać, wypłukać dokładnie,pokroić na kawałki ok 1,5 cm. Rozsypać na podpieczone ciasto. Zagotować 2 szkl mleka z cukrem. W pozostałym mleku rozmieszać 2 budynie, wlać do gotującego mleka, energicznie mieszając ugotować budyń. Gorący budyń wyłożyć równomiernie na owoce. Na budyń zetrzeć na dużych oczkach ciasto zmrożone, wprost z zamrażalnika..
Piec w temp.180*C ,na złoty kolor ok 50-60 minut. Gorąc ciasto posypać obficie cukrem pudrem. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 57
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 199