Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe kruche ciasto, łączące ożywczy smak owoców i słodycz budyniu. Zamiast rabarbaru można użyć wiśnie lub śliwki drelowane. Przepis na tortownicę kwadratową
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1154
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4029
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1391
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1154
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4029
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1391
Składniki
Margarynę włożyć do zamrażarki, najlepiej na całą noc. Na stolnicę przesiać 3 szkl mąki,proszek do pieczenia,dodać cukier i szczyptę soli. Zmrożoną margarynę zetrzeć na grubych oczkach tarełka, wprost na mąkę, zamieszać składniki nożem.Dodać żółtka i śmietanę, szybko wrobić ciasto, podsypując mąką. Ciasto podzielić na 2 części: 1część podzielić na 3 kawałki i włożyć do zamrażalnika. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć 2-część ciasta, podciągając brzegi. Tortownicę włożyć do lodówki. Piekarnik rozgrzać do 200*C, włożyć tortownicę, a temperaturę obniżyć do 175*C i podpiec ciasto ok10-15miut.
Rabarbar obrać, wypłukać dokładnie,pokroić na kawałki ok 1,5 cm. Rozsypać na podpieczone ciasto. Zagotować 2 szkl mleka z cukrem. W pozostałym mleku rozmieszać 2 budynie, wlać do gotującego mleka, energicznie mieszając ugotować budyń. Gorący budyń wyłożyć równomiernie na owoce. Na budyń zetrzeć na dużych oczkach ciasto zmrożone, wprost z zamrażalnika..
Piec w temp.180*C ,na złoty kolor ok 50-60 minut. Gorąc ciasto posypać obficie cukrem pudrem. Smacznego :)