Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 123
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6866
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 123
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6866
Składniki
Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy sól i zimne masło, które szybko siekamy nożem. Oddzielamy białka od żółtek. Dodajemy 4 żółtka i zagniatamy na jednolite ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części owijamy folią i wkładamy do zamrażarki na ok. 2,5 godziny. Tortownice o średnicy 24 smarujemy masłem i opruszamy bułką tartą. Jedną część ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 stopni
Wiśnie drylujemy. Dodajemy do nich cukier olejek oraz przesiewamy proszek budyniowy wszystko razem mieszamy. Wkładamy na podpieczny spód.
Ubijamy pianę z białek i wkładamy na wiśnie.
Na wierzch ścieramy drugą część ciasta i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.