Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, łatwe puszyste ciasto, można uzyć innych owoców np. truskawki. porzeczki, maliny.
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 187
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 480
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2967
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 137
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 187
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 480
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2967
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 137
Składniki
margaryne roztapiamy w rondelku, miksujemy jajka z cukrem i cukrem waniliowym na białą masę, dolewamy przestudzoną margarynę i dalej miksujemy. Dosypujemy mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni,. Drylujemy śliwki. Ciasto wylewami na papier, sliwki układamy skórka w dół( można lekko opruszyć je mąką). Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez ok 35 min. Po ostudzeniu ciasta posypujemy je cukrem pudrem