Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, łatwe puszyste ciasto, można uzyć innych owoców np. truskawki. porzeczki, maliny.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104184
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2027
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5894
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5895
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104184
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2027
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5894
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5895
Składniki
margaryne roztapiamy w rondelku, miksujemy jajka z cukrem i cukrem waniliowym na białą masę, dolewamy przestudzoną margarynę i dalej miksujemy. Dosypujemy mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni,. Drylujemy śliwki. Ciasto wylewami na papier, sliwki układamy skórka w dół( można lekko opruszyć je mąką). Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez ok 35 min. Po ostudzeniu ciasta posypujemy je cukrem pudrem