Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7571
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 204
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2397
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 527
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7571
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 204
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2397
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 527
Składniki
Ciasto: Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na gładka masę dodać kolejno jajka następnie dodawać powoli mąkę połączona z proszkiem do pieczenia Stopniowo miksować Wyłożyć do blachy 24 cm x23 cm śliwki opłukać, osuszyć, przekroić wzdłuż, usunąć pestki, posypać cukrem , układać na cieście skórką do ciasta (czym więcej tym lepiej)
Kruszonka: 125g masła roślinnego roztopić i ostudzić. Następnie wymieszać z 1 szkl. mąki i 1/2 szkl. cukru. Zagniatać do momentu powstania kruszonki. Włożyć do lodówki na 30 min. Następnie wyłożyć na śliwki znajdujące się w blaszce
Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 60 minut Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem Pychota :)