Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto
Ciasto:
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na gładka masę
dodać kolejno jajka
następnie dodawać powoli mąkę połączona z proszkiem do pieczenia
Stopniowo miksować
Wyłożyć do blachy 24 cm x23 cm
śliwki opłukać, osuszyć, przekroić wzdłuż, usunąć pestki, posypać cukrem , układać na cieście skórką do ciasta (czym więcej tym lepiej)
Kruszonka:
125g masła roślinnego roztopić i ostudzić. Następnie wymieszać z 1 szkl. mąki i 1/2 szkl. cukru.
Zagniatać do momentu powstania kruszonki.
Włożyć do lodówki na 30 min.
Następnie wyłożyć na śliwki znajdujące się w blaszce
Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Piec 60 minut
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem
Pychota :)
To że lubię w kuchni eksperymentować to już wiecie, więc nie będę się rozpisy...
Odsłon: 19850
Pyszny obiad w kilka chwil :) Pierś z kurczaka z kurkami z sosie śmietanowym...
Odsłon: 678
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 148
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 1764
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 202
Zielone pomidory przygotowane w ten sposób idealnie zachowują strukturę, są m...
Odsłon: 405
Pyszny obiad w kilka chwil :) Pierś z kurczaka z kurkami z sosie śmietanowym...
Odsłon: 678
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 148
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 1764
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 202
Zielone pomidory przygotowane w ten sposób idealnie zachowują strukturę, są m...
Odsłon: 405
Składniki
Ciasto: Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na gładka masę dodać kolejno jajka następnie dodawać powoli mąkę połączona z proszkiem do pieczenia Stopniowo miksować Wyłożyć do blachy 24 cm x23 cm śliwki opłukać, osuszyć, przekroić wzdłuż, usunąć pestki, posypać cukrem , układać na cieście skórką do ciasta (czym więcej tym lepiej)
Kruszonka: 125g masła roślinnego roztopić i ostudzić. Następnie wymieszać z 1 szkl. mąki i 1/2 szkl. cukru. Zagniatać do momentu powstania kruszonki. Włożyć do lodówki na 30 min. Następnie wyłożyć na śliwki znajdujące się w blaszce
Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 60 minut Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem Pychota :)
Przepisy Desery
Desery
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Desery
Ciasto- czekoladowiec
Desery
Sernik warzony
Desery
Tort Pavlova
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Papierówkowa szarlotka pachnie i smakuje wybornie, nie da się poprzestać na j...
Odsłon: 70
Ciasto- czekoladowiec
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 46