Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny i smaczny przekladaniec, ktory wszystkim smakuje i szybko znika ze stolu
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1742
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1533
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1495
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1806
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1742
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1533
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1495
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1806
Składniki
biszkopt: bialka ubic z 100 g cukru, dodawac po jednym zoltku i ubijac. make wymieszac z proszkiem i dodawac do masyi wymieszac ciasto wlac do wysmarowanej blaszki 20x40 cm, piec w temp 150 st przez 30 min ciasto makowo-kokosowe: bialka ubic z 210 g cukru wsypac wiorki i mak, ciasto wlac na wysmarowanej tluszczem i wylozonej papierem blaszcze takiej samej jak biszkopt, piec w temp 170 st przez 40 min masa budyniowa: 120 ml mleka wymieszac z zoltkami, 6 lyzek cukru, budyniem i maka, pozostale mleko zogotowac wlac mleko z zoltkami i gotowac jak budyn, mieszac zeby sie nie przypalilo, margaryne utrzec z ostudzonym budyniem