Desery Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ciasto: Utrzeć masło, cukier i żółtka.
Dodać miód, zmielony mak i ucierać około 30minut.
Dodać kakao, sodę, cynamon, mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać.
Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
Piec w temp. ok 180st. ok 1godz. Po wystudzeniu przekroić na dwa placki.
Masa budyniowa:
Część mleka wymieszać z cukrem waniliowym, mąką pszenna i ziemniaczaną.
Resztę mleka zagotować z cukrem.
Wlać rozrobioną mąkę i ugotować budyń, odsatwić do wystygnięcia.
Tłuszcz utrzeć i dodawać ostudzony budyń, ucierając.
Przełożenie:
Placek - masa - paski galaretki pomiędzy biszkoptami - masa - placek - polewa.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

izabella22 02 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
pychotka3 Kto głosował? | Odpowiedz

ggosienka68 29 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Super ciacho !!!3 Kto głosował? | Odpowiedz

madzia_wi 29 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Zapomniałam dodać że pomysł na kakaową wersję jest już mojego autorstwa...w przepisie jest oryginalna masa jasna-dla wielbicieli czekolady została zmieniona przez dodanie kakao wg uznania... można też dodać troche %...1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 28 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Piękny:)))1 Kto głosował? | Odpowiedz

gogusia 28 maja 2014Zgłoś do usunięcia
fajowy :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 27 maja 2014Zgłoś do usunięcia
ale przystojniak, świetny !3 Kto głosował? | Odpowiedz