Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cygan w wersji kakaowej.
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 96
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 206
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 764
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 401
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 541
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 96
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 206
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 764
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 401
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 541
Składniki
Ciasto: Utrzeć masło, cukier i żółtka. Dodać miód, zmielony mak i ucierać około 30minut. Dodać kakao, sodę, cynamon, mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Piec w temp. ok 180st. ok 1godz. Po wystudzeniu przekroić na dwa placki.
Masa budyniowa: Część mleka wymieszać z cukrem waniliowym, mąką pszenna i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem. Wlać rozrobioną mąkę i ugotować budyń, odsatwić do wystygnięcia. Tłuszcz utrzeć i dodawać ostudzony budyń, ucierając. Przełożenie: Placek - masa - paski galaretki pomiędzy biszkoptami - masa - placek - polewa.