Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15146
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3804
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8934
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15146
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3804
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8934
Składniki
Z drożdży, 2 łyżek cukru, 2 łyżek mąki i 1-2 szklanki mleka wyrobić zaczyn. Odstawić do wyrośnięcia.Do miski dodać mąkę,jajka,sól,resztę mleka oraz wyrośnięty zaczyn.Po wyrobieniu wlać masło i zagnieść.Odstawić do wyrośnięcia.
Wyłożyć na stolnicę, podzielić na 4 części, rozwałkować, posmarować roztopionym masłem, posypać cukrem i cynamonem oraz wedle uznania dodać rodzynki.Ciasto zwinąć w roladę, pokroić w plasterki oraz ułożyć na blaszce w dużych odstępach.Tak przygotowane cynamonki posmarować jajkiem, wstawić do rozgrzanego do temperatury 180'C piekarnika.Piec około 10-15 minut SMACZNEGO!!!!!!