Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 749
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424899
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 749
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424899
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Z drożdży, 2 łyżek cukru, 2 łyżek mąki i 1-2 szklanki mleka wyrobić zaczyn. Odstawić do wyrośnięcia.Do miski dodać mąkę,jajka,sól,resztę mleka oraz wyrośnięty zaczyn.Po wyrobieniu wlać masło i zagnieść.Odstawić do wyrośnięcia.
Wyłożyć na stolnicę, podzielić na 4 części, rozwałkować, posmarować roztopionym masłem, posypać cukrem i cynamonem oraz wedle uznania dodać rodzynki.Ciasto zwinąć w roladę, pokroić w plasterki oraz ułożyć na blaszce w dużych odstępach.Tak przygotowane cynamonki posmarować jajkiem, wstawić do rozgrzanego do temperatury 180'C piekarnika.Piec około 10-15 minut SMACZNEGO!!!!!!