Desery Przepis na:
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Mąkę z proszkiem przesiewamy przez sito. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, cynamon, jajko i masło. Mieszamy mikserem do uzyskania kruszonki. Połowę rozsypujemy natłuszczonej blasze i dociskamy. Mus jabłkowy mieszamy z rodzynkami i rozsmarowujemy na cieście. (Jeśli mus zawiera dużo wody, lepiej posypać ciasto grysikiem przed wyłożeniem jabłek). Posypujemy pozostałą kruszonką. Pieczemy ok. 50 min w temp. 180 st.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

ytrix 25 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
jo tyż :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

generall 15 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
robiÄ0 Kto głosował? | Odpowiedz