Do góry

Desery Przepis na:

Cynamonowa szarlotka

Cynamonowa szarlotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 286

Dodano:

Odsłon: 27850

Proste i na prawdę dobre!

Składniki

  • mąka, 500 g
  • proszek do pieczenia, 1 opakowanie
  • cukier, 200 g
  • cukier waniliowy, 1 opakowanie
  • cynamon, 1 łyżeczka
  • jajko, 1 szt.
  • masło, 250 g
  • Mus jabłkowy, 750 g
  • rodzynki, 100 g
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Cynamonowa szarlotka

Przygotowanie

  1. Mąkę z proszkiem przesiewamy przez sito. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, cynamon, jajko i masło. Mieszamy mikserem do uzyskania kruszonki. Połowę rozsypujemy natłuszczonej blasze i dociskamy. Mus jabłkowy mieszamy z rodzynkami i rozsmarowujemy na cieście. (Jeśli mus zawiera dużo wody, lepiej posypać ciasto grysikiem przed wyłożeniem jabłek). Posypujemy pozostałą kruszonką. Pieczemy ok. 50 min w temp. 180 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń