Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 40
Dodano: 01.02.2012
Odsłon: 9899
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Z mąki,jajka,drożdźy wody i jednej łyżki cukru zagniatamy ciasto.Cukier rozpuszczamy w wodzie przed dodaniem do mąki.Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 45 minut.Wyrośnięte ciasto wałkujemy na prostokąt,rozwałkowane smarujemy roztopionym masłem .Na całej powierzchni posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem.Zwijamy w roladę i kroimy na porcje średnicy ok 2 cm.
Układamy porcje na blasze wyłożonej papierem do pieczenia bądź w foremce do muffinek,zachowując odstępy między sobą.Odkłądamy blachę w ciepłe miejsce na ok godzinę.
Wyrośnięte ślimaki smarujemy z wierzchu pozostałą ilością masła i wkładamy do mocno rozgrzanego piekarnika 175 stopni na 10 -15 minut
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

anulka78 02 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Ja dam się pokroić za cynamon:) Dziękuję za przepis:) Wykorzystam w najbliższym czasie...0 Kto głosował? | Odpowiedz

kaskasz83 01 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
ja również dodaję do ulubionych bardzo smakowicie wyglądają0 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 01 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Nie tylko dzieci je uwielbiają, a cynamon i masełko to cudowne acz kaloryczne połączenie:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 01 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Ciekawe i proste i na pewno pyszne.dodaję do ulubionych - muszę upiec.Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz