Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są naprawde smaczne i wcale nie trudne do przygotowania,może czasochłonne ale jak każdy wyrób z ciasta drożdżowego :)Dzieci je uwielbiają!!!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 834
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5437
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8652
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17707
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 834
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5437
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8652
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17707
Składniki
Z mąki,jajka,drożdźy wody i jednej łyżki cukru zagniatamy ciasto.Cukier rozpuszczamy w wodzie przed dodaniem do mąki.Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 45 minut.Wyrośnięte ciasto wałkujemy na prostokąt,rozwałkowane smarujemy roztopionym masłem .Na całej powierzchni posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem.Zwijamy w roladę i kroimy na porcje średnicy ok 2 cm.
Układamy porcje na blasze wyłożonej papierem do pieczenia bądź w foremce do muffinek,zachowując odstępy między sobą.Odkłądamy blachę w ciepłe miejsce na ok godzinę.
Wyrośnięte ślimaki smarujemy z wierzchu pozostałą ilością masła i wkładamy do mocno rozgrzanego piekarnika 175 stopni na 10 -15 minut