Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są naprawde smaczne i wcale nie trudne do przygotowania,może czasochłonne ale jak każdy wyrób z ciasta drożdżowego :)Dzieci je uwielbiają!!!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 57
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 31
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 101
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 57
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 31
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 101
Składniki
Z mąki,jajka,drożdźy wody i jednej łyżki cukru zagniatamy ciasto.Cukier rozpuszczamy w wodzie przed dodaniem do mąki.Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 45 minut.Wyrośnięte ciasto wałkujemy na prostokąt,rozwałkowane smarujemy roztopionym masłem .Na całej powierzchni posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem.Zwijamy w roladę i kroimy na porcje średnicy ok 2 cm.
Układamy porcje na blasze wyłożonej papierem do pieczenia bądź w foremce do muffinek,zachowując odstępy między sobą.Odkłądamy blachę w ciepłe miejsce na ok godzinę.
Wyrośnięte ślimaki smarujemy z wierzchu pozostałą ilością masła i wkładamy do mocno rozgrzanego piekarnika 175 stopni na 10 -15 minut