Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe ciasto w przygotowaniu, idealne na każdą okazję
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15178
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4219
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8947
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15178
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4219
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8947
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywna pianę, dodać żółtka, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kisielem i dodać do masy jajecznej. Ubijać. Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem blaszki, piec 35 minut w temp. 180 stopni.
Zagotować jedną szklankę wody z masłem, cukrem i sokiem z połowy cytryny. Budynie rozrobić w jednej szklance wody, wlać na wrzącą wodę z masłem. Chwilę gotować.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Śmietanę ubić ze śnieżką, dodać tężejące galaretki i nadal ubijać na puszysta piankę.
Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić na pół. Ciepły budyń wyłożyć na jedną połowę biszkopta. Pozostawić do wystygnięcia. Na zimna masę cytrynową wyłożyć piankę, przykryć drugą częścią biszkopta. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.