Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto na bazie tylko JEDNEGO jajka, lekkie i smaczne
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15056
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2144
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8849
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15056
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2144
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8849
Składniki
Ciasto: Cukier, margarynę i jajko utrzeć na pulchną masę. Dodać kakao, następnie powoli mleko i mąkę stale ucierając. Pod koniec dodać proszek i sodę. Piec przez około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Masa: zagotować mleko z cukrem + cukier waniliowy. Wcześniej odlać trochę mleka zimnego i rozmieszać z mąką. Ugotować jak budyń i ostudzić. Wmiksować masło i margarynę
Upieczone już ciasto przekroić na pół i w środek wyłożyć gotową masę przykryć gorą przekrojonego ciasta. Wierzch ciasta można posypać cukrem pudrem.