Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto o delikatnej nucie smaku...
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 150
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 158
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 150
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 158
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Składniki
Rabarbar, wcześniej umyty i obrany ze skórki, kroimy na małe kawałeczki. Odstawiamy.
Przesiewamy mąkę i mieszamy z proszkiem do pieczenia.
W garnku umieszczamy 0,5 kostki margaryny (masła) i podgrzewamy, aż tłuszcz się rozpuści; odstawiamy do ostudzenia.
Wbijamy całe jajka do miski i wykręcamy z cukrem, aż do momentu, kiedy się rozpuści. Następnie dodajemy śmietanę oraz przesiana mąkę z proszkiem, a na koniec dodajemy rozpuszczony tłuszcz i mieszamy całość.
Ciasto wykładamy na blachę (28x24), wyrównujemy powierzchnię, a następnie układamy na nim pokrojony rabarbar i posypujemy kruszonką (można dodatkowo posypać całość odrobiną cukru). Ciasto pieczemy ok. 45min w temp. 175*C
Po ostudzeniu, ciasto polewamy polewą czekoladową.