Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny delikatny sernik rozpływający się w ustach na każdą okazje polecam
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 567
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2842
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 230
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 304
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 567
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2842
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 230
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 304
Składniki
Oddzieliłam żółtka od bialek.Żółtka dokładnie wymiieszalam z ksylitolem na jednolitą masę.Białka ubłam na sztywną pianę.Do żółtek z ksylitolem dodalam ser,budynie,miąższ z laski wanilii,wiórki i dokładnie wymieszałam aby masa się spoiła następnie dodałam ubitą pianę i delikatnie wymieszałam.Masę podzielić na dwie równe części do jednej wsypać kakao i dokładnie wymieszać przygotujcie keksówki ja akurat nie miałam i wyłożyć je papierem do pieczenia.Masę nakładam do foremek na przemian łyżką stołową raz białsa masa raz kakaowca masa tak do wyczerpania powstanie po upieczeniu zebra.Piekarnik nagrzewam do 180 stopni i piekę około 50-55 min.Po upieczeniu pozostawiając do ostygnięcia