Do góry

Desery Przepis na:

Delikatny serniczek z nutą kakaową,kokosową i waniliową bez cukru na bazie ksylitolu i bez spodu

Delikatny serniczek z nutą kakaową,kokosową i waniliową bez cukru na bazie ksylitolu i bez spodu

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 187

Dodano:

Odsłon: 634

Pyszny delikatny sernik rozpływający się w ustach na każdą okazje polecam

Składniki

  • 1kg sera białego bardzo dobrze zmielonego
  • 20dag masła
  • 3 łyżki kakao czubate
  • 2 budynie waniliowe
  • Laska wanilii
  • 1 paczka wiórek kokosowych
  • 1 szkl ksylitolu
  • 4 jajka
  • 2 foremki kształt do wyboru
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oddzieliłam żółtka od bialek.Żółtka dokładnie wymiieszalam z ksylitolem na jednolitą masę.Białka ubłam na sztywną pianę.Do żółtek z ksylitolem dodalam ser,budynie,miąższ z laski wanilii,wiórki i dokładnie wymieszałam aby masa się spoiła następnie dodałam ubitą pianę i delikatnie wymieszałam.Masę podzielić na dwie równe części do jednej wsypać kakao i dokładnie wymieszać przygotujcie keksówki ja akurat nie miałam i wyłożyć je papierem do pieczenia.Masę nakładam do foremek na przemian łyżką stołową raz białsa masa raz kakaowca masa tak do wyczerpania powstanie po upieczeniu zebra.Piekarnik nagrzewam do 180 stopni i piekę około 50-55 min.Po upieczeniu pozostawiając do ostygnięcia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń