Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser bez pieczenia „Ptasie mleczko” - idealny deser!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2627
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2627
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wody. Śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno. Ubitą śmietanę łączymy z galaretką cały czas ubijając. Masę przekładamy do foremki wyłożonej folią spożywczą. Deser dajemy na 2 godziny do lodówki.
Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej wraz z 1/2 szklanki śmietany kremówki. Smarujemy deser przygotowaną polewą czekoladową. Smacznego!