Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser bez pieczenia „Ptasie mleczko” - idealny deser!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3834
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3831
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 399
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 757
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3834
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3831
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 399
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 757
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wody. Śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno. Ubitą śmietanę łączymy z galaretką cały czas ubijając. Masę przekładamy do foremki wyłożonej folią spożywczą. Deser dajemy na 2 godziny do lodówki.
Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej wraz z 1/2 szklanki śmietany kremówki. Smarujemy deser przygotowaną polewą czekoladową. Smacznego!