Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser ryżowy na białym winie z malinami i bakaliami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Ryż opłukać na sitku, zalać wrzątkiem, gotować 2 minuty. Odcedzić. Zalać winem zmieszanym z wodą, dodać masło, cynamon oraz wanilię. Zamieszać, ugotować pod przykryciem na małym ogniu. Podczas gotowania ryżu nie mieszać.
Orzechy wyprażyć na suchej patelni, mieszając. Jeśli wybieramy migdały, trzeba je sparzyć, obrać ze skórki i posiekać. Rodzynki sparzyć, odcedzić.
Ugotowany ryż wystudzić, wymieszać z orzechami, rodzynkami oraz połową cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z pozostałym cukrem. Ryż wyłożyć na półmisek, udekorować świeżymi malinami oraz bitą śmietanką.
ok. 55 minut
<strong>Superrada</strong>
Bitą śmietanę przełożyć do cukierniczej szprycki, wybrać ozdobną końcówkę i wyciskać wzorki. Jeśli szprycki nie mamy, wyciskajmy śmietanę przez dziurkę w woreczku.Źródło: Twoje Imperium