Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser ryżowy na białym winie z malinami i bakaliami"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 346
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2686
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 346
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2686
Składniki
Ryż opłukać na sitku, zalać wrzątkiem, gotować 2 minuty. Odcedzić. Zalać winem zmieszanym z wodą, dodać masło, cynamon oraz wanilię. Zamieszać, ugotować pod przykryciem na małym ogniu. Podczas gotowania ryżu nie mieszać.
Orzechy wyprażyć na suchej patelni, mieszając. Jeśli wybieramy migdały, trzeba je sparzyć, obrać ze skórki i posiekać. Rodzynki sparzyć, odcedzić.
Ugotowany ryż wystudzić, wymieszać z orzechami, rodzynkami oraz połową cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z pozostałym cukrem. Ryż wyłożyć na półmisek, udekorować świeżymi malinami oraz bitą śmietanką.
ok. 55 minut
<strong>Superrada</strong>
Bitą śmietanę przełożyć do cukierniczej szprycki, wybrać ozdobną końcówkę i wyciskać wzorki. Jeśli szprycki nie mamy, wyciskajmy śmietanę przez dziurkę w woreczku.Źródło: Twoje Imperium