Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser ryżowy na białym winie z malinami i bakaliami"
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 133
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 24
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 133
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 24
Składniki
Ryż opłukać na sitku, zalać wrzątkiem, gotować 2 minuty. Odcedzić. Zalać winem zmieszanym z wodą, dodać masło, cynamon oraz wanilię. Zamieszać, ugotować pod przykryciem na małym ogniu. Podczas gotowania ryżu nie mieszać.
Orzechy wyprażyć na suchej patelni, mieszając. Jeśli wybieramy migdały, trzeba je sparzyć, obrać ze skórki i posiekać. Rodzynki sparzyć, odcedzić.
Ugotowany ryż wystudzić, wymieszać z orzechami, rodzynkami oraz połową cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z pozostałym cukrem. Ryż wyłożyć na półmisek, udekorować świeżymi malinami oraz bitą śmietanką.
ok. 55 minut
<strong>Superrada</strong>
Bitą śmietanę przełożyć do cukierniczej szprycki, wybrać ozdobną końcówkę i wyciskać wzorki. Jeśli szprycki nie mamy, wyciskajmy śmietanę przez dziurkę w woreczku.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Desery
Desery
Ciasto ambitnej żony
Desery
Słonecznikowiec
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Sernik Dalgona coffee
Ciasto ambitnej żony
Jeśli masz ochotę zrobić wrażenie na całej rodzinie, przygotuj ciasto ambitne...
Odsłon: 78243
Słonecznikowiec
Słonecznikowiec nie jest bardzo popularnym ciastem, a szkoda. Dawniej ciasto...
Odsłon: 59682