Do góry

Desery Przepis na:

Domowa czekolada

Domowa czekolada

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 2837

No cóż, może nie smakuje identycznie jak ta ze sklepu, ale na prawdę jest pyszna.

Składniki

  • margaryna(odradzam tutaj Kasię), 1 kostka
  • cukier, 1,5 szklanki
  • mleko, 0,5 szklanki
  • cukier wanilinowy, 1 opakowanie
  • kakao, 1-4 łyżki(zależy od jakości)
  • mleko w proszku, ok 400-500 gramów
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Domowa czekolada

Przygotowanie

  1. mleko, cukier i cukier wanilinowy gotować na wolnym ogniu ok 15 minut. Po zestawieniu z ognia dodać margarynę, gdy się rozpuści dodać kakao i mleko w proszku. Wymieszać.

  2. Uwaga! miesza się ją na prawdę ciężko, trzeba się do tego dobrze przygotować:).

  3. Po wymieszaniu otrzymujemy ciągnącą się, brązową masę. Można ją wylać na jakiś półmisek, wyłożony folią, albo wysmarowany lekko tłuszczem. Przechowywać w chłodnym mielscu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń