Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny przepis na aromatyczne drożdżówki z cynamonem
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5653
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5626
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5653
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5626
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski. Z drożdży, 1 łyżki mleka i 1 łyżki cukru robimy zaczyn. Pozostałe składniki dodajemy do mąki i łączymy razem z zaczynem. Uwaga: nie sypiemy soli na drożdże. Wyrabiamy lekkie, elastyczne ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. Po tym czasie odgazowane ciasto dzielimy na 8 części i formujemy bułeczki. Pozostawiamy ponownie do wyrośnięcia na około 30 minut. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cynamonem i grubym cukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C około 30 minut.