Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11920
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1316
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12566
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3739
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11920
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1316
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12566
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3739
Składniki
CIASTO:Margarynę wymieszac mikserem,po trochu dodawac cukier i cukier wanilinowy.Ucierac aż masa będzie puszysta ok 10 min.Dodac po jednym jaja,mąkę iresztę składników.Gotowe ciasto wlac do wysmarowanej formy i piec 40 minut w 180 C. Gorące ciasto podziurkowac grubym drutem lub patyczkiem do szaszłyków i zostawic do wystudzenia. Polewa:Wszystkie składniki wymieszac i wylac na dziury w cieście.Zostawic na noc. Następnego dnia ubic 250g śmietany kremówki dodając 1 łyżkę cukru.Ubitą śmietanę wymieszac z 4-5 łyżek likieru kawowego lub ajerkoniaku. Wyłożyc na ciasto i posypac kakao lub czekoladą.