Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomyślałam, że ciasto Raffaello, które robiłam dość często, i na które jest sporo przepisów na różnych stronach kulinarnych, już mi się znudziło, więc postanowiłam pokombinować i stworzyć Ferrero Rocher. Efekt? NIEBO W GĘBIE!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5361
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 894
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11799
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5075
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1338
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5361
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 894
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11799
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5075
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1338
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem do "białości", dodać resztę składników, zmiksować, wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 150 st. piekarnika i piec 30 min. Po upieczeniu wyjąć, rzucić na podłogę z wysokości 30-60 cm ( tak jak to Mirabelka radzi, to działa, biszkopt nie opada!) i przekroić na dwa placki.
Orzechy spażyć, obrać ze skórek ( jeśli się uda, kupcie obrane i pokrojone, lub może być też kronant orzechowy, bo obieranie to zmora! ), pokroić w kosteczkę. Na patelni rozpuścić masło, uprażyć na nim orzechy z dodadkiem cukru pudru.
Budynie wymieszać z mąką krupczatką i ugotować w mleku. Wystudzić. Zimne zmiksować z resztą składników.
Wykonanie: na biszkopt nałożyć krem, na krem biszkopt i ponownie krem, na wierzch wyłożyć pozostałą połowę orzechów. SMACZNEGO!