Do góry

Desery Przepis na:

Fit ciasto marchewkowe

Fit ciasto marchewkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 34

Dodano:

Odsłon: 1174

Rewelacyjne ciasto marchewkowe łączące w sobie walory smakowe i zdrowotne

Składniki

  • 3 białka
  • 8 łyżeczek cukru trzcinowego
  • 3 żółtka
  • 8 łyżeczek maki pszennej pełnoziarnistej (typ 2000)
  • 8 łyżeczek posiekanych płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 starta średnia marchewka (około 140 gramów)
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fit ciasto marchewkowe

Przygotowanie

  1. Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywną pianę, a następnie dodaję cukier trzcinowy i miksuję na najniższych obrotach miksera. Następnie cały czas ucierając dodaję żółtka i miksuje tylko do połączenia się składników.

  2. Do ciasta dodaję przesianą mąkę, płatki migdałowe, proszek do pieczenia oraz startą marchewkę i delikatnie, ale dokładnie mieszam.

  3. Ciasto przelewam do tortownicy 18 cm i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.

  4. Ciasto wyjmuję z piekarnika i zrzucam z wysokości, żeby nie opadło. Zostawiam do całkowitego ostygnięcia i kroję na kawałki.

  5. Podaję link do przepisu na youtube https://www.youtube.com/watch?v=VuI23CwHZlM

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń