Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki gryczane w sosie pomidorowym"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 961
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 961
Składniki
Liście kapusty przelej wrzątkiem.
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie z listkiem laurowym i zielem angielskim. Odlej ją po 20 minutach i wymieszaj z masłem.
Posiekaną cebulę zeszklij na oliwie. Dodaj mięso mielone i dopraw całość solą oraz pieprzem. Podsmażone połącz z kaszą.
Na środek każdego liścia nałóż farsz – i zwiń.
Umieść gołąbki w garnku z grubym dnem, po czym zalej je bulionem.
Po 40 minutach gotowania zagęść potrawę przygotowanym sosem pomidorowym.
<strong>Przepis nadesłała: Iwona Zalepińska</strong>Źródło: Kurier TV