Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki gryczane w sosie pomidorowym"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10026
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2651
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1788
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 673
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3888
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10026
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2651
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1788
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 673
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3888
Składniki
Liście kapusty przelej wrzątkiem.
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie z listkiem laurowym i zielem angielskim. Odlej ją po 20 minutach i wymieszaj z masłem.
Posiekaną cebulę zeszklij na oliwie. Dodaj mięso mielone i dopraw całość solą oraz pieprzem. Podsmażone połącz z kaszą.
Na środek każdego liścia nałóż farsz – i zwiń.
Umieść gołąbki w garnku z grubym dnem, po czym zalej je bulionem.
Po 40 minutach gotowania zagęść potrawę przygotowanym sosem pomidorowym.
<strong>Przepis nadesłała: Iwona Zalepińska</strong>Źródło: Kurier TV